Köszöntő

Tisztelt Érdeklődő, Vizsgára jelentkező!

 

Üdvözöljük a Katonai Vizsgaközpont honlapján! 

 

A Katonai Vizsgaközpont 2013. szeptember 1-én kezdte meg feladatainak végrehajtását, a működését meghatározó jogszabályi feltételek kialakítását követően. Szervezetünk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar funkcionális szervezeti egységeként, a dékán felügyeletével működik.

  1. Feladatunk az önkéntes jelentkezésen alapuló tiszti és altiszti minősítő vizsgák előkészítése, a vizsgáztatás lebonyolítása és annak felügyelete, az alábbi tevékenységek végrehajtásával
    1. teljesítmény alapú előmeneteli rendhez szükséges minősítő vizsgarendszer kialakítása és működtetése;
    2. az egyes rendfokozatot viselőkkel szemben megfogalmazott általános katonai követelményeknek megfelelő, egyéni felkészülést lehetővé tevő oktatócsomagok kidolgozásának tervezése és koordinálása, valamint a minősítő vizsgákra való felkészülést segítő távoktatási rendszer kialakításának és működtetésének koordinálása, együttműködve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar intézeteivel, a HVK Személyzeti Csoportfőnökségével és a MH Kiképzési és Doktrinális Központtal.

 

  1. Feladatunk továbbá, hogy az új katonai életpályamodell alapján meghatározásra került horizontális karriert biztosító fokozati vizsgáztatást előkészítsük a 2016. évre, és azt követően a vizsgák lebonyolítását koordináljuk.

      

      3. Alaptevékenységünkhöz tartozik továbbá az ILIAS távoktatási rendszer igénybevételével:

  1. Az egyetem oktatási egységei által igényelt vizsgák végrehajtása.
  2. A Magyar Honvédség katonai szervezetei részéről érkező felkérések alapján vizsgáztatás előkészítésében való közreműködés, vizsgák lebonyolítása.

 

A minősítő vizsga tapasztalatai alapján 2015. évben végrehajtásra kerül a tananyagok fejlesztése, - mind elektronikus, mind pedig nyomtatott formában -, valamint az alakulatoknál kijelölt vizsgahelyszínek informatikai infrastruktúrájának fejlesztése is prioritásaink között szerepel.

 

Együttműködő partnereinknek köszönjük az elmúlt évi munkát, idén is hasonlóan intenzív kooperációra számítunk!

 

Az érintetteknek a vizsgákhoz eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk!

A vizsgákkal kapcsolatban kérjük, hogy tájékozódjon honlapunkon; kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz bizalommal.
Legfontosabb tudnivalók:

További tudnivalók: