Az ILIAS rendszer használatáról

Tájékoztató az ILIAS rendszer használatáról és a Fokozati Vizsga menetéről

 

Az alábbiakban részletes információkkal szeretnénk tájékoztatni Önt az ILIAS rendszer használatáról, a fokozati vizsga menetéről.

 

Amennyiben Ön az adott évben kötelezett fokozati vizsga tételére és szerepel az MH központi személyügyi szerve által a Katonai Vizsgaközpont részére megküldött fokozati vizsga tételére kötelezettek névjegyzékében, a rendszer lehetővé teszi az Ön számára a regisztráció végrehajtását.

Sikeres regisztrációt követően a regisztráció alkalmával megadott e-mail címre kerül megküldésre az ILIAS rendszer eléréséhez szükséges felhasználói név és jelszó.

1. Fokozati vizsgára történő felkészülés, próbavizsga

  1. A Katonai Vizsgaközpont honlapján (https://kvk.uni-nke.hu/) található Bejelentkezés az ILIAS-ba elnevezésű felületen, a kapott felhasználói név és jelszó megadásával léphet be az ILIAS rendszerbe.
  2. Az ILIAS rendszerbe történő belépés után a Taneszköztároló menüpont alatt találja meg a „Vizsgák” menüpont-ot. A „Fokozati vizsga 2021” menüpontban található a „Fokozati vizsga felkészülési anyagok”, amely tartalmazza a fokozati vizsgára történő felkészüléshez szükséges tananyagot.
  3. A A Taneszköztároló menüpont „Vizsgák” menüpont tartalmazza a „Fokozati vizsga 2021” menüpont-ot.
  4. A „Fokozati vizsga 2021” menüpont alatt találhatóak az állománycsoportok szerint elkülönített vizsgák, amelyeken belül, a Honvéd Vezérkar főnök által jóváhagyott felkészülési anyagok és próbatesztek láthatók.

  5. Az állomány fokozati vizsga tételére kötelezett tagja, felkészültségét az ILIAS rendszerben próbateszt segítségével ellenőrizheti.
  6. A fokozati vizsgára történő felkészülés önképzés formájában valósul meg.
  7. A próbatesztekben szereplő kérdések az állomány fokozati vizsga tételére kötelezett tagja, állománycsoportjának megfelelően, témakörönként elkészített kérdések közül kerülnek kiválasztásra.
  8. A próbateszt 50 kérdést tartalmaz, a teszt kitöltésére 40 perc áll rendelkezésre. A próbateszt 5 alkalommal végezhető el.

Felhívjuk figyelmét, hogy a teszt megoldása nem helyettesíti a fokozati vizsgára történő felkészülést, mivel itt csak a kérdések egy részével találkozik.

  1. A felkészülés során felmerülő kérdéseivel a fokozati vizsga tételére jogosult személy a konzulensi névjegyzékben szereplő, az adott témában kijelölt konzulenshez fordulhat emailben.

A témakörök konzulensei 10 munkanapon belül válaszolják meg a kérdéseket.

  1. A vizsgateszt kiértékelését az ILIAS program értékelő modulja automatikusan végzi. A vizsga eredményét a vizsgázó a teszt befejezése után, azonnal megtekintheti, a kérdésekre adott válaszokat összehasonlíthatja a helyes megoldásokkal.
  2. A próbavizsga sikertelen, ha az eredmény nem éri el:
  3. I. fokozat estén az 50%-ot,

    II. fokozat esetén a 60 %-ot,

    III. fokozat esetén a 70%-ot, és

    IV. fokozat esetén a 75%-ot

A próbavizsga sikeres, ha az eredmény eléri vagy meghaladja:

    I. fokozat estén az 50%-ot,

    II. fokozat esetén a 60 %-ot,

    III. fokozat esetén a 70%-ot, és

    IV. fokozat esetén a 75%-otLegfontosabb tudnivalók:

További tudnivalók: