Felkészülés és próbavizsga

Tájékoztató az ILIAS rendszer használatáról és a minősítő vizsgára történő felkészülés menetéről

 

Az alábbiakban részletes információkkal szeretnénk tájékoztatni Önt az ILIAS rendszer használatáról, a minősítő vizsga menetéről.

 

Sikeres regisztrációt követően a regisztráció alkalmával megadott e-mail címre kerül megküldésre az ILIAS rendszer eléréséhez szükséges felhasználói név és jelszó.

1. Minősítő vizsgára történő felkészülés, próbavizsga

 1. A Katonai Vizsgaközpont honlapján (https://kvk.uni-nke.hu/) található "Bejelentkezés az ILIAS-ba" elnevezésű felületen, a kapott felhasználói név és jelszó megadásával léphet be az ILIAS rendszerbe.
 2. Az ILIAS rendszerbe történő belépés után a "Taneszköztároló/Vizsgák/Minősítő vizsga 2018" menüpont alatt találja meg az állománykategóriánként csoportosított, a minősítő vizsgára történő felkészüléshez szükséges tananyagot.
 3. Az állomány minősítő vizsga tételére jogosult tagja felkészültségét az ILIAS rendszerben próbateszt segítségével ellenőrizheti.
 4. A minősítő vizsgára történő felkészülés önképzés formájában valósul meg.
 5. A próbatesztekben szereplő kérdések az állomány minősítő vizsga tételére jogosult állománycsoportjának megfelelően, témakörönként elkészített kérdések közül kerülnek kiválasztásra.
 6. A próbateszt 50 kérdést tartalmaz, kitöltésére 40 perc áll rendelkezésre.
  A próbateszt 5 alkalommal tölthető ki.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a teszt megoldása nem helyettesíti a minősítő vizsgára történő felkészülést, mivel itt csak a vizsga kérdések töredékével találkozik.

 7. A felkészülés során felmerülő kérdéseivel a minősítő vizsga tételére jogosult személy a KVK honlapjámn megtalálható minősítő vizsga konzulensi névjegyzékben szereplő, az adott témában kijelölt konzulenshez fordulhat e-mailben.

A témakörök konzulensei 10 munkanapon belül válaszolják meg a felmerült kérdéseket.

 1. A vizsgateszt kiértékelését az ILIAS program értékelő modulja automatikusan végzi. A vizsga eredményét a vizsgázó a teszt befejezése után azonnal megtekintheti, a kérdésekre adott válaszokat összehasonlíthatja a helyes megoldásokkal.
 2. A próbavizsga sikeres, ha az eredmény eléri vagy meghaladja a megszerezhető pontszám 51%-át.Legfontosabb tudnivalók:

További tudnivalók: