Regisztrációs folyamat

Az alábbiakban részletes információkkal szeretnénk segíteni az Ön minősítő vizsgára történő regisztrációját.

 

Amennyiben Ön 2021-ban jogosult minősítő vizsga tételére, az "Adatvédelmi tájékoztató" elfogadásával és személyügyi törzsszámának megadásával megkezdheti a minősítő vizsgára történő regisztrációját.

 

A regisztráció során Önnek az alábbi teendői lesznek:

 • meg kell adnia a személyügyi törzsszámát
 • meg kell adnia az email címét és telefonszámát
 • meg kell adnia a szolgálati igazolványa számát
 • ellenőriznie kell személyes adatait
 • ki kell választania a vizsga helyszínét és a vizsgaidőpontját

 

A regisztráció folyamata:

 

 1. A KVK honlapján a Regisztráció linkre kattintva indul el a regisztráció folyamata.

Regisztrálni bármely napon és időpontban – hétvégén és ünnepnapokon is – lehet!

 

 1. A regisztráció alkalmával először a személyügyi törzsszámát kell megadnia.

A rendszer ellenőrzi azt, hogy Ön szerepel-e a minősítő vizsgára jogosult személyek névjegyzékében. Amennyiben a rendszer „Hibás adatot adott meg vagy nem szerepel a Minősítő vizsgára jogosult személyek névjegyzékében” hibaüzenetet küld, kérjük vegye fel a kapcsolatot jogosultságának ellenőrzése érdekében az alakulata személyügyi vezetőjével.

Amennyiben Ön szerepel a központilag összeállításra került minősítő vizsgára jogosult személyek névjegyzékében, úgy a rendszer automatikusan megjeleníti az Ön személyes adatait, úgymint:

 • vezetéknév
 • keresztnév
 • születési idő
 • rendfokozat
 • személyügyi törzsszám
 • MAK kód
 • honvédségi szervezet

Kérjük, ellenőrizze személyes adatait és válassza ki a nemére vonatkozó mezőt.

A rendszer által automatikusan kitöltött személyes adatok ellenőrzése után adja meg email címét.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az ILIAS rendszer nem alkalmas belső lokális hálózati (Intranet) levelezési címek kezelésére. Amennyiben ilyen email cím kerül megadásra, vagy a mező nem került kitöltésre, hibaüzenet jelenik meg és a regisztráció nem folytatható.

Kérjük, fokozattan figyeljen email címe megadására, mivel a rendszer automatikusan a megadott címre továbbítja az ILIAS rendszerhez történő hozzáféréshez szükséges felhasználói nevét és jelszavát!

 

 1. Az email címe megadását követően legördülő menüből kiválaszthatja a vizsgahelyszínt.

Felhívjuk figyelmét, hogy az állomány minősítő vizsga tételére jogosult tagja a vizsgahelyszínt úgy köteles megválasztani, hogy a honvédségi szervezetén kívüli helyőrségben minősítő vizsgát csak az állományilletékes parancsnoka engedélyével tehet!

 

 1.  A vizsgahelyszín kiválasztását követően Továbblépés a hónap, nap kiválasztásához gombra kattintással a megjelenő Naptárból, az aláhúzott (zölddel alászínezett) napokra kattintva választhatja ki az Önnek megfelelő minősítő vizsga napot.
  attintással) az Ön számára legmegfelelőbb időpontot.

 1. A "Regisztráció véglegesítése" gombra kattintva véglegesítheti a regisztrációját, mely után „Sikeres regisztráció !” rendszerüzenet jelenik meg.
 2. Sikeres regisztráció esetén a rendszer a megadott email címre egy, a regisztrációt megerősítő linket tartalmazó levelet küld. A linkre kattintva véglegesítheti regisztrációját, ezt követően a rendszer által küldött újabb levél tartalmazza az ILIAS rendszerbe történő belépéshez szükséges felhasználói nevet, valamint jelszót. Ennek segítségével a rendszerbe belépni azonban csak a regisztráció megerősítését követő munkanapon lesz lehetősége.

 

A KVK honlapján található "Belépés az ILIASBA" elnevezésű felületen a belépéshez szükséges felhasználói név és jelszó megadásával beléphet az ILIAS rendszerbe.

 

 

Sikeres felkészülést és vizsgát kívánunk!

NKE HHK Katonai Vizsgaközpont

Tájékoztató letöltése

[1] amennyiben nem ismert: a havi fizetési jegyzék azonosító mezőjét követő 8 numerikus karakter

[2] A vizsgahelyszínek jegyzékét és pontos címét megtalálja a KVK honlap/Minősítő vizsga/Vizsgahelyszínek menüpont alatt.

[3] A KVK honlap/Minősítő vizsga/Vizsgahelyszínek táblázata tartalmazza a helyőrségeket és a helyőrségekhez rendelt katonai szervezeteket.

 Legfontosabb tudnivalók:

További tudnivalók: